Bästa Äggproteinet 2019

Äggprotein ett tillskott som är potent och tas upp rätt så snabbt. Det är ett protein som passar de allra flesta, men det är inte lika vanligt att tala om denna formen av protein så som man hör talas om vassleprotein och kreatin. Att ägg har en massa protein det vet de allra flesta om. Många äter flera ägg om dagen, både kokta, stekta, råa för att de har ett rikt innehåll av högvärdigt protein. Äggvita har få kalorier samt även väldigt lite kolhydrater och fett. Samma sak är det med äggproteinpulver. Detta pulver består oftast av äggvita separerad från äggulan.

Använda sig av äggproteinpulver

När man talar om protein så är det vanligt att man pratar om protein som har ett biologiskt värde. Det indikerar hur mycket essentiella aminosyror som finns med. När det kommer till ägg så har det ett komplett innehåll av essentiella aminosyror med BV 100. Det gör att det fungerar som ett slags referenstal för övriga proteinrika livsmedel. Det finns en mängd forskning som säger att ett protein som tas upp snabbt samt innehåller till stor del aminosyran leucin har en påverkan på proteinsyntesen. Det i ännu högre grad mer än vad ett protein med långsam upptagningsförmåga eller lägre biologiskt värde gör.

Olika former av äggprotein

Alla kan äta äggprotein, men det är särskilt bra för den som är laktosintolerant eller mjölkproteinallergiker. Det finns de som föredrar vassleprotein smakmässigt, men fördelen med äggprotein är att det innehåller extremt lite fett och kolhydrater samt att det helt saknar laktos.

Om man jämför äggproteinpulver med vassle, så är äggprotein lite tjockare och krämigare. Sedan kostar det lite mer i pengar. Det finns flera varianter att välja mellan. Dels finns det äggproteinisolat. Det är en koncentrerad form av äggpulver med minimal mängd fett och kolhydrater. Den vanligaste formen av äggprotein är just isolat. Det kan även stå äggalbumin på paketen, det är ett annat namn för äggvita.

En annan variant är trefasprotein. Det innehåller tre proteiner varav ett är just äggprotein. De andra är vassleprotein och kasein. Alla tre har olika snabb upptagningsförmåga, vassle går snabbast, äggprotein är medelsnabbt och kasein långsamt.

Sedan finns det som kallas för heläggspulver och som namnet säger så är det hela ägget som man har i detta pulver. Pulvret är proteinrikt, men har även mer fett på grund av äggulan.

Ett annat alternativ till pulver är att köpa ren äggvita som är torkad och pulvriserad. Då ska man inte använda det som ett pulver utan då har man det i sin matlagning.  Sedan har man ju som sagt alternativet att äta ägg i alla dess olika former!