Info@kosttillskott.net  |  +1 800 234 5678
Follow us :-

Bästa PWO 2019

PWO är en förkortning och det står för Pre-Workout. Det är ett samlingsnamn för flera produkter som man använder för att höja prestationen innan man utför fysisk aktivitet. PWO är ganska så nytt på marknaden, men har blivit mycket populär. Det beror på att det ger en effekt som är omedelbar och ger dig mer kraft att orka träna hårdare så väl som att prestera bättre. De huvudsakliga syftena med att denna produkt har tagit fram är för att ge ökad styrka, ökad uthållighet, minskad muskelnedbrytning, ökad energi och fokus, optimal hormonell miljö, muskelpump och tryck.

Olika effekter och välja rätt produkt

Det finns idag en massa varianter av träning som man kan ägna sig åt. Ska man välja en PWO som fungerar för den träning man gör, så är det bra att kolla av vad man vill ha ut av det. Det är bra att välja en produkt som lämpar sig för ens individuella förutsättningar.

PWO ger som sagt olika effekter och det gör att du måste välja utifrån vad det är du vill att det ska ge dig. Är det så att du tränar styrketräning och vill ha en extra kick under passet så är det bra att använda en PWO som även innehåller kreatin. För ökad uthållighet så är det bra att välja en PWO med nyckelämnena koffein och beta-alanin. Just koffein förekommer i många varianter av PWO. Den som vill ha ökad energi och fokus ska välja en med stor andel koffein. Minskad muskelnedbrytning kan man få genom att använda en PWO med olika aminosyrasammansättningar så som till exempelvis BCAA. Om man vill ha en optimal hormonell miljö, vilket ofta är en avgörande del för ett bra resultat i träningen är det bra med en PWO som har mineralen zink samt tribulus terrestris och aminsyror som arginin och D-asparaginsyra. När det kommer till muskelpump och tryck är det bra med en PWO som innehåller arginin.

Hur fungerar det?

Det går inte att redogöra för den biologiska verkningsmekanismen hos alla PWO-ingredienser som finns då det skulle bli en massa tråkig läsning bara. Dock kan man ta upp de allra vanligaste komponenterna som finns med.

Kreatin kan ingå som en komponent och den ökar mängden kreatinfosfat i muskeln. Detta fungerar som en snabb källa till energi när man tränar högintensivt.

Koffein är en annan komponent som kan ingå. Detta ämne gör en mer vaken och förbättrar även koncentrationsförmågan. Det tack vare att den stimulerar det centrala nervsystemet.

L-Arginin är en komponent som ser till att ge en ökad mängd med kväveoxid i blodet. Sedan så ökar kväveoxiden i sin tur blodflödet till arbetande muskler, som ger dig det som kallas pump.

Beta-alanin är en komponent som ger en ökad mängd karnosin i muskeln. Ämnet karnosin blir som en slags buffert mot mjölksyra, så det gör att du kan träna längre innan muskelns pH-värde blir lågt.

BCAA ser till att minska produktionen av det sedativa signalämnet serotonin. Det genom att det sänker koncentrationen av dess förstadium, L-Tryptofan, i blodet.

Hur ska man inta PWO?

PWO ska intas innan träning. Hur långt innan beror på produkt. Det finns en standardrekommendation som säger att det är bra att ta det runt en halvtimme innan fysisk aktivitet. Det så att alla aktiva ingredienser hinner tas upp av kroppen så att det börjar verka lagom till det att du börjar. Om du vill att effekten ska komma lite senare så kan du dricka din PWO lite tidigare och då gärna tillsammans med din BCAA.

Den bästa effekten av PWO får du om du inte använder den under för långa sammanhängande perioder. Därmed ska du inte inta det varje träningspass. Detta beror på att om du tar den jämt, så kan din kropp bygga upp en tolerans mot den. Då försvinner effekten av den.

Ibland ska man helt avstå från att använda PWO. Det är om du är känslig eller intolerant mot någon av ingredienserna. Även barn under 18 år samt gravida och ammande kvinnor ska undvika att använda sig av detta.